Oproepsystemen garanderen veiligheid in zorgsector

In tijden waar ziekenhuizen en rusthuizen zeer veel te verduren krijgen, beseffen we met zijn allen dat zorg- en verpleegoproepen onmisbare systemen zijn in deze sector. Bij Elektriciteit Vandemoortele hebben we de nodige expertise om deze oproepsystemen feilloos te installeren.

 

Als er één systeem is dat absoluut altijd beschikbaar moet zijn, dan is het wel de zorgoproep. Dit kan letterlijk levens redden. Daarom voorzien we zorgbehoevende instellingen, serviceflats en RVT/WZC’s van individuele of gekoppelde oproepinstallaties. Vaak betreft het standaard oproepsystemen, maar die kunnen ook zeer uitgebreid opgebouwd worden. 

 

Dwaaldetectie voor mensen met dementie

 

Dwaaldetectie is een van die mogelijke uitbreidingen. Woonzorgcentra met demente bewoners staan voor grote uitdagingen. Hoe kunnen ze permanent controleren dat deze mensen veilig binnen blijven, zonder dat de situatie onmenselijk wordt? Met dwaaldetectie die bestaat uit draagbare ontvangers en bewegingssensoren kan het verplegend personeel gemakkelijk in de gaten houden waar elke bewoner zich bevindt, zonder dat de bewegingsvrijheid van de bewoners beperkt wordt. Voor de familie van deze demente bewoners zorgt dit ook voor gemoedsrust. Zo weet men zeker dat hun geliefde goed verzorgd wordt in een veilige omgeving. 

 

Koppeling met deurautomatisatie

 

De zorgoproepen en dwaaldetectie kunnen we ook koppelen aan deurautomatisatie en toegangscontrole. We installeren toegangscontrole waarbij we kunnen instellen dat bepaalde deuren enkel mogen openen voor bevoegde personen of op bepaalde tijdstippen. Waar nodig kunnen deuren automatisch geopend of gesloten worden.

 

Zorg- of verpleegoproepen in uw gebouw of zorginstelling?

 

Contacteer ons voor meer info of een afspraak. We overlopen graag samen met jou de mogelijkheden in jouw zorginstelling. 

Deel op: